Nový člen rodiny

13.11.2009 23:05

Kavalír je společenský pes, má rád společnost, proto jsme se rozhodli pořídit si do "naší smečky" ještě jednoho pejska. Pro nás i pro Justyho.

Krátce po dovolené jsme si jeli pro našeho vyhlédnutého ruby kluka jménem Verdi. Už jsme se na něj byli před tím několikrát podívat, čekali jsme jen na to, až pro něj budeme moci jet. Stalo se tak ve čvrtek 27. srpna 2009. Foto z této návštěvy a z Verdiho cesty domů (k nám) je ve fotogalerii s jeho jménem "Verdi".

S Verdim jsme si užili nádherné chvíle. Ihned se stal naším miláčkem - a uměl toho dokonale využít. Je to jako u dětí, nejmladší získá všechny výhody, jež starší neměli. Měl se ohromně k světu.

První týden se Verdi s Justym navzájem pěkně škádlili. Byli si noví. Pak se Justy trošku Verdimu vyhýbal, měl rád svůj klid a ten malý rošták by si pořád chtěl hrát a nějak ho tahat, nejraději za uši a ocas. Na ten je však Justy háklivý. Věděl však, cítil, že malému nesmí ublížit, raději tedy odešel někam do klidu. Když už nebylo vyhnutí, trochu zavrčel a tomu Verdi už moc dobře rozumněl.

To ovšem trvalo krátce a brzy našli společnou řeč. Kdy budou spát, kdy si budou hrát, kdy bude papání (a v té druhé misce to bylo vždycky lepší, to se muselo pokaždé ochutnat...). Justy se sebou nechal doslova orat. Svou misku nechal Verdimu vždy prozkoumat a čekal. Chtěl-li si Verdi hrát, lehl si Justy vždy na záda a nechal po sobě Verdiho skákat a vyblbli se spolu dokonale.

Tak plynuly dny a týdny...

Zpět